Visie in praktijk brengen

Wil je jouw onderwijsvisie tot uitvoering brengen en de onderwijskwaliteit verbeteren?

Wij helpen onderwijsteams, werkgroepen, vaksecties en management teams om hun onderwijsvisie tot uitvoering te brengen en de onderwijskwaliteit te verbeteren. We doen dit door gestructureerde samenwerking op te zetten en te werken volgens de fases van multi-stakeholder partnerships.


We zien twee veelvoorkomende situaties waarvoor onze aanpak geschikt is:

  1. Bij sommige scholen is er draagvlak om vanuit de visie met veel initiatieven te komen, maar de concrete plannen sneuvelen.
  2. Bij andere scholen lukt het echt niet om vanuit de visie tot concrete plannen te komen 

Hier zijn enkele voorbeelden van onderwerpen waar wij mee kunnen helpen

  • Het team vindt het moeilijk om overweg te gaan met de invoering van de flexuren, het lukt ons als team onderbouw niet om flexuren effectief in te zetten ondanks meerdere pogingen om een verbeterslag te maken.

    Hulpvraag: Hoe kunnen wij als team onderbouw onze flexuren effectiever maken?
  • De werkgroep burgerschap heeft een inventarisatie gedaan wat er tot nu toe op het gebied van burgerschap binnen de school gebeurt en op basis hiervan hebben we een advies uitgebracht aan de schoolleiding. Echter we zien nu weinig betrokkenheid uit het team om met burgerschap aan de slag te gaan, terwijl dit wel de insteek was.

    Hulpvraag: Hoe kunnen wij als werkgroep meer betrokkenheid creëren rondom het thema burgerschap?
  • Vanuit de schoolvisie is het belangrijk dat we vakoverstijgend werken, maar het lukt ons als sectie wiskunde niet om een vakoverstijgende leerlijn rekenen op te zetten.

    Hulpvraag: Hoe kunnen wij als wiskundesectie gestructureerde samenwerking opzetten met andere secties om leerlingen vakoverstijgend te leren rekenen?

Hoe werken wij?
Wij werken volgens de multi-stakeholder partnerships fases waarbij we jullie in staat stellen om samen plannen te creëren waar een heldere commitment voor is. Dit doen we door de focus te leggen op verbinding, het ontwikkelen van gedeelde taal, verschillende belanghebbenden en co-creatie.  De concrete inrichting van deze processen zijn voor elke situatie uniek en is onder andere afhankelijk van uw school, team en huidige strategie. Daarom kijken we graag samen met jullie hoe we dit proces inrichten.

Contact

Nadat u het contactformulier hebt ingevuld, nemen wij telefonisch contact op. Tijdens dit gesprek bespreken wij uw hulpvraag en het doel van onze begeleiding. Ook laten we materiaal zien van onze eerdere opdrachten, om een beeld te geven van onze werkwijze.

Offerte en afspraken

Op basis van ons eerste gesprek maken we een offerte op en bespreken we de planning en tijdlijn van onze begeleiding. Ook maken we duidelijk wat jullie van ons kunnen verwachten, en wat wij van jullie verwachten.

Aan de slag!

Na een akkoord van de offerte gaan we met het ontwerp aan de slag. We stellen een draaiboek op die we eventueel nog aan jullie voorleggen. We gaan het traject in zoals we met jullie hebben afgestemd. Dit kan uit één of meer sessies bestaan. Na afloop van het traject bellen we om te horen hoe jullie het hebben ervaren.

Meer weten?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij vertellen je graag meer over onze diensten en hoe wij je kunnen helpen om jouw onderwijsvisie tot uitvoering te brengen.